Revista care te menține sănătos

Știri

Tratament impotriva prostatei marite cu ajutorul aburului

23 octombrie 2013
Share

O noua terapie experimentala utilizeaza aburul pentru a distruge excesul de tesut cauzat de hiperplazia benigna de prostata, o afectiune necanceroasa, o marire in dimensiuni a prostatei. Prostata este o glanda ce are forma unei gogosi si este situata in jurul uretrei. Aceasta glanda tinde sa se mareasca pe masura ce un om inainteaza in varsta, una dintre cauze fiind modificarea concentratiilor hormonilor.

Pe masura ce creste, poate apasa pe uretra, unul dintre primele semne fiind dificultatea la urinare.

Aceasta noua terapie a fost dezvoltata ca o alternativa simpla si rapida prin care, prin intermediul unui ac subtire care este introdus prin peretele uretrei in prostata, aburul distruge celulele tesutului inconjurator. Caldura aburului afecteaza, de asemenea, vasele mici de sange care hranesc tesutul prostatic cu substantele nutritive necesare pentru a supravietui. Tesutul in exces se degradeaza treptat, pe o perioada de cateva zile sau saptamani. Procedura care necesita anestezie locala dureaza aproximativ 30 de minute.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.