Revista care te menține sănătos

Știri

Un compus din legumele crucifere, benefic impotriva radiatiilor

17 octombrie 2013
Share

Varza pe care o cunoastem cu totii ar putea proteja oamenii de radiatiile din timpul tratamentului impotriva cancerului. Cercetatorii sustin ca un compus intalnit in legumele crucifere precum varza, conopida sau broccoli ar fi cheia. Studiul lor arata ca acest compus ar putea proteja tesuturile normale in timpul radioterapiei si ar putea preveni si atenua efectele secundare, precum starile de greata. Compusul numit DIM se pare ca ar avea si proprietati de prevenire a cancerului.

Pentru acest studiu, cercetatorii au iradiat cu o doza letala mai multi sobolani de laborator care au fost in paralel tratati cu o injectie ce continea compusul amintit mai sus, timp de doua saptamani, la 10 minute dupa expunerea la radiatii. Astfel, rozatoarele carora li se administrase injectia au trait 30 de zile dupa expunere. In plus, s-a inregistrat o reducere mai mica a globulelor rosii, albe si a trombocitelor – efecte secundare adesea observate la pacientii care fac radioterapie.

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.