Revista care te menține sănătos

Știri

The Joy diet

14 octombrie 2013
Share

Stiati ca exista alimente care pot modifica chimia creierului si imbunatati starea de spirit? Ei bine, reprezentantii Health.com se pare ca au gasit o persoana care se pricepe sa recomande astfel de produse. Este vorba de Ioan La Puma, MD, specialist in medicina culinara. Iata cum trebuie urmata aceasta dieta.

 Mic dejun pe baza de Quinoa cu mure

Este nevoie de 1/4 ceasca lapte degresat, 1/4 cana cu apa si 1/4 cana cu quinoa (cereala). Se pun toate ingredientele intr-un vas acoperit, care se asaza pe aragaz la foc mic pentru 15 minute. Apoi se lasa la racit cinci minute, se amesteca totul cu 1/2 cana cu mure, 1/8 lingurita cu scortisoara, 1 lingurita cu nectar de agave si 1 lingura cu nuci prajite.

De ce functioneaza? Deoarece quinoa este bogata in proteine, laptele are vitamina D (ce poate creste „hormonul fericirii” – serotonina ), iar nucile contin Omega-3.

 

La pranz: somon cu lamaie

Aveti nevoie de 1/4 cutie de fasole Navy fiarta, 1/4 cana cu ardei gras rosu tras la tigaie, 1 lingurita cu ulei de masline si un strop de ardei rosu pisat. Se asaza somonul in tava, se pune totul peste el, se mai adauga bulion si 2 lingurite cu suc de lamaie si se da la cuptor.

De ce functioneaza? Somonul contine Omega-3 si serotonina. Fasolea Navy este bogata in magneziu, ardeiul rosu si sucul de lamaie ofera vitamina C, toate avand si rolul de a repara celulele creierului.

 

Cina: Sofran, creveti si naut

Puneti o lingurita cu ulei de masline intr-o tigaie, pe care o asezati pe aragaz la foc mediu. Adaugati cativa creveti decojiti si 1 catel de usturoi tocat. Apoi transferati crevetii intr-un castron si adaugati peste ei o cutie cu rosii cu tot cu zeama (circa 200 de grame), o lingurita cu sofran zdrobit si un varf de lingurita din sosul fierbinte ramas in tigaie. Adaugati 1/4 ceasca cu orez brun fiert, 1/4 cutie cu naut fiert (circa 100-200 grame naut), mai puneti tot amestecul pentru cateva minute pe foc, sa se incalzeasca toate ingredientele si sa se intrepatrunda gusturile, si masa e gata.

De ce functioneaza aceasta reteta? Specialistii sustin ca sofranul atenueaza depresia, nautul contine acid folic si imbunatateste starea de spirit, crevetii sunt o sursa buna de vitamina B6, iar orezul brun dispune de magneziu. Se pare ca dieta fericirii da rezultate daca e tinuta cam o data pe saptamana.

 

 

Cristina Ionescu

Sursa: Health.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.