Revista care te menține sănătos

Știri

Cancer de vezica sau rinichi? Tigarile, principalul vinovat

3 octombrie 2013
Share

Cu ocazia „Saptamanii Europene a Urologiei”, marcata in intervalul 23-27 septembrie, medicii au anuntat ca fumatorii sunt printre cei mai expusi cancerului renal si de vezica. „In comparatie cu o persoana care nu fumeaza, un fumator are cu 50% mai multe riscuri de a face cancer renal.

La 10 ani dupa renuntarea la acest viciu, probabilitatea de a dezvolta boala este egala cu cea a unui nefumator”, explica medicul urolog Marc-Olivier Timsit, de la Spitalul Georges Pompidou din Paris, citat de Huffington Post.

Conform specialistilor, alti factori de risc implicati in aparitia acestui cancer sunt: predispozitia genetica, lipsa exercitiilor fizice, obezitatea, iradierea si hipertensiunea arteriala netratata, la toate acestea adaugandu-se si munca in mediul toxic. In plus, tigarile cresc cu 2-10% probabilitatea aparitiei cancerului de vezica urinara, afectiune favorizata de stocarea la nivelul vezicii a substantelor cancerigene eliminate de rinichi, arata si Le Point.

Cristina Ionescu
Surse: Lepoint.fr; huffingtonpost.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.