Revista care te menține sănătos

Știri

Lipsa vitaminei D, risc de cancer la san?

1 octombrie 2013
Share

Deficitul de vitamina D reprezinta o cauza majora a aparitiei cancerului de san. O cercetare realizata in randul femeilor din Arabia Saudita a descoperit ca acelea care prezentau un nivel scazut de vitamina D erau de sase ori mai predispuse la aparitia cancerului de san. Desi stim ca in aceasta regiune soarele este prezent mai tot timpul, din cauza stilului de viata, a pielii mai inchise la culoare si a practicilor culturale, iata ca riscul este chiar unul ridicat.

Asadar, mai ales in cazul femeilor, este obligatoriu sa-si testeze nivelul de vitamina D pentru a putea preveni aparitia cancerului. In cazul persoanelor obeze, este nevoie de pana la cinci ori mai multa vitamina D pentru a trata deficitul. Vitamina D poate fi intalnita in mod natural in ciuperci, in lactate sau in oua. Pentru un aport sanatos din aceasta vitamina, consumati alimentele de mai sus si luati suplimente alimentare. Nu uitati de expunerea la soare, deoarece ajuta la sintetizarea vitaminei D in organism.

Ruxandra Raica

Sursa: naturalnews.com 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.