Revista care te menține sănătos

Știri

Stimularea nervului vag, o metoda ce lupta impotriva paraliziei

25 septembrie 2013
Share

Un mic dispozitiv de forma unei cutii implantat in zona pieptului ar putea lupta impotriva paraliziei cauzate de un accident vascular cerebral. Dispozitivul de marimea unei cutii de chibrituri a fost proiectat pentru a stimula un nerv care transmite mesajele de la si catre creier. Un studiu este in curs de desfasurare pentru a se analiza daca utilizarea acestui implant ar putea stimula nervul vag (nerv cranian ce porneste din bulbul rahidian si controleaza activitatea sistemului cardiovascular, respirator, digestiv si urinar), luptand impotriva paraliziei.

 

Se crede ca stimularea acestui nerv poate declansa eliberarea unor substante in creier care promoveaza neuroplasticitatea. Neuroplasticitatea reprezinta abilitatea creierului de a crea noi cai prin intermediul carora mesajele sa poata fi trimise in urma unui prejudiciu suferit, precum un accident vascular cerebral. Practic, se refera la abilitatea de a schimba si restructura felul in care creierul functioneaza. Implantul va fi montat sub anestezie generala si va fi plasat sub clavicula. Desi celulele creierului nu se pot regenera odata ce au fost avariate sau distruse, creierul poate fi antrenat astfel incat sa gaseasca noi modalitati de a transmite mesaje la nivelul bratelor si picioarelor.

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.