Revista care te menține sănătos

Știri

Vitaminele din grupul de B-uri reduc riscul infarctului

24 septembrie 2013
Share

Stim deja ca vitaminele din grupul de B-uri sunt benefice pentru piele si par, insa un nou studiu indica faptul ca aceste vitamine ar putea preveni riscul de infarct. Cu exceptia viitoarelor mamici carora li se prescrie vitamina B9 pentru a evita carentele in primele luni de sarcina, uitam adesea ca anumite vitamine din acest grup (cu precadere vitaminele B9 si B12) sunt benefice pentru sistemul imunitar.

 

Un studiu realizat de catre specialistii de la Universitatea din Zhengzhou, China, a descoperit ca vitaminele din grupul de B-uri sunt esentiale in ceea ce priveste formarea celulelor sanguine, reducand riscul de infarct cu 7%. Pentru a ajunge la acest rezultat, cercetatorii chinezi au urmarit 55.000 de persoane timp de sase luni. Jumatate dintre acestea au luat suplimente de vitamina B, inregistrandu-se cu 7% mai putine infarcturi. Astfel, vitamina B2 amelioreaza calitatea tesutului cutanat, vitamina B3 protejeaza pielea de efectele nocive ale razelor UV, vitamina B5 intareste radacina firelor de par, vitamina B6 regleaza productia de sebum, vitamina B8 produce energia necesara vietii celulare, vitamina B9 participa la multiplicarea celulelor sanguine, iar vitamina B12 este indispensabila in ceea ce priveste formarea globulelor rosii, buna functionare a sistemului nervos si a sistemului imunitar.

Ruxandra Raica

Sursa: Topsante.com

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.