Revista care te menține sănătos

Știri

Lipsa unei proteine, cauza herpesului bucal

20 septembrie 2013
Share

Organismul persoanelor care sufera de stomatita herpetica (herpes bucal), si care se confrunta des cu aceasta problema, nu produce un nivel suficient al unei proteine care tine virusul sub control. Majoritatea oamenilor ajunsi la varsta adulta sunt infectati cu virusul herpes simplex 1. In timp ce la 90% dintre persoane acest virus nu se manifesta in niciun fel, restul de 10% se vor confrunta cu aceasta problema.

Virus este, de obicei, contractat in copilarie, cand cel mic este sarutat de unul dintre membrii familiei ce-l poarta deja. Virusul ramane inactiv pana cand este declansat de stres, lumina soarelui etc. Prin analiza a mii de gene, cercetatorii de la Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie, au descoperit ca o proteina ar putea mentine virsul inactiv pentru tot restul vietii. Aceasta proteina ar putea fi utilizata in tratamentul efectelor secundare ale virusului, cum ar fi infectiile. Virusul face parte dintr-o familie de virusuri prezente in organism pentru tot restul vietii. Odata infectat un copil, virusul ramane in celulele nervoase.

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.