Revista care te menține sănătos

Știri

Dr. Oz: 3 secrete care va feresc de cancer

20 septembrie 2013
Share

Numarul tot mai mare de cazuri de cancer l-au determinat pe celebrul Dr. Oz sa impartaseasca publicului trei secrete pentru prevenirea acestei grave afectiuni!

1.Atentie la alimentatie!

Sunt recomandate in special fructele si legumele, mai ales cele cu frunze verzi si in stare cruda. In plus, e indicat sa se evite consumul excesiv de carne, lactate, produse de panificatie din faina alba rafinata, dulciuri, mezeluri si produse procesate din comert. Insa in scop profilactic specialistul Mehmet Oz atrage atentia in special asupra branzeturilor tari! Se pare ca acestea, daca sunt consumate in cantitati moderate (2 felii pe zi), scad riscul de aparitie a cancerului. In plus, potrivit Dr. Oz, studiile arata ca aceste branzeturi contin menachinona, o forma a vitaminei K, cunoscuta si sub denumirea de vitamina K2 (rezultata prin fermentare), care are rolul de a inhiba dezvoltarea cancerului.

2.Program regulat de exercitii

Pentru a reduce semnificativ riscul de cancer trebuie stabilit un program constant de exercitii fizice. Dr. Oz recomanda sa urmati un program de 45-60 de minute de exercitii fizice de cinci ori pe saptamana. Cine nu are timp, e bine sa faca macar 10-30 de minute de miscare dimineata – cel putin de trei ori pe saptamana. In plus, daca urmati un astfel de program veti scapa si de senzatia de intepenire.

3.Nu faceti abuz de carne, nici macar daca este preparata la grill

Conform studiilor prezentate de Dr. Oz in emisiunea sa, prajirea carnii in tigaia cu ulei sau prepararea ei la grill degajeaza substante cancerigene care cresc riscul de aparitie a unor maladii grave. Rezultatele au fost identice, indiferent de tipul de carne – vita, porc, pui sau peste. Mai mult, Dr. Oz avertizeaza ca aceste substante cancerigene sunt concentrate in special in partile mai arse ale carnii preparate pe gratar. In aceste conditii, el ofera si cateva alternative sanatoase de a pregati carnea: prepararea la abur, fierberea in apa, la cuptor sau inabusirea ei. Daca aveti pofta de preparate la gratar, este important sa stiti ca mai potrivite pentru acesta ar fi fructele sau legumele, iar cine vrea totusi carne la gratar, ideal e ca aceasta sa fie pe jumatate preparata inainte de a afi pusa deasupra jarului.

Cristina Ionescu

Sursa: Doctoroz.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.