Revista care te menține sănătos

Știri

Broccoli previne cancerul de piele

16 septembrie 2013
Share

Inainte de expunerea la soare, majoritatea oamenilor utilizeaza creme cu protectie solara. Un nou studiu demonstreaza insa ca leguma numita broccoli ar putea fi la fel de eficienta in ceea ce priveste minimizarea riscului de cancer de piele, daca se aplica prin frecare direct pe epiderma.

Potrivit unei echipe de cercetatori de la Universitatile din Arizona si Baltimore, Statele Unite ale Americii, broccoli contine un compus numit sulforafan, benefic in prevenirea cancerului de piele.

Sulforafanul nu numai ca este eficient in ceea ce priveste prevenirea cancerului, ci activeaza genele care protejeaza tesutul sanatos de efectele toxice ale medicamentelor utilizate pentru a combate tumorile canceroase. Sulforafanul devine astfel un candidat excelent pentru a lupta impotriva cancerului. Acesta este un compus care poate actiona extrem de benefic daca dozajul este corespunzator.

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.