Revista care te menține sănătos

Știri

Muzica, pansament pentru inima

9 septembrie 2013
Share

O noua cercetare sugereaza ca muzica ar putea intari inima, fiind de mare ajutor in cazul persoanelor care sufera de boli cardiovasculare. Cercetarea indica faptul ca, atunci cand oamenii asculta muzica, endorfinele sunt eliberate in creier, fapt ce imbunatateste si sanatatea inimii. Studiul realizat de catre expertii de la Universitatea din Nis, Serbia, dezvaluie ca muzica fara versuri este cea mai indicata, deoarece versurile pot fi uneori suparatoare.

Pentru acest studiu, 74 de persoane cu boli de inima au fost impartite in trei grupuri.

Unul dintre grupuri a facut exercitii fizice timp de trei saptamani si a ascultat muzica, membrii celuilalt grup au facut exercitii si au ascultat muzica timp de 30 de minute pe zi, iar persoanele din cel de-al treilea grup au fost rugate sa asculte muzica fara a face insa exercitii. La finalul perioadei de verificare, cercetatorii au descoperit ca pacientii care ascultasera muzica si facusera exercitii fizice prezentau o imbunatatire a functiilor cardiace si activitatii fizice cu aproximativ 39%.

In mod surprinzator, in cazul persoanelor care doar ascultasera muzica, aceste functii erau imbunatatite cu 19%. Expertii sunt de parere ca aceste imbunatatiri pot fi puse pe seama eliberarii de hormoni, ce are loc atunci cand o persoana asculta muzica. Pacientii ar trebui sa aleaga melodii pozitive, care sa ii ajute sa se relaxeze.

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.