Revista care te menține sănătos

Știri

Pozele pot avea un impact pozitiv in tratarea anumitor boli

9 septembrie 2013
Share

Imaginile pot lasa o impresie puternica asupra oamenilor. Potrivit unui nou studiu, persoanele care se uita la imagini ce ilustreaza anumite boli, precum cancerul de piele, au mai multe sanse de a merge la medic si a-si face anumite analize. In urma studiului publicat in „Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie”, se pare ca persoanele carora li s-au aratat imagini ale unor oameni care sufereau de aceasta afectiune erau mult mai motivate sa mearga la un control.

Imaginile vizuale capteaza atentia si sunt convingatoare. De asemenea, ne ajuta sa invatam si sa tinem minte anumite lucruri. Simpla descriere a simptomelor si efectelor unei anumite boli nu este suficienta. Aceasta ar fi o metoda foarte buna pentru a depista cancerul de piele, iar autoexaminarea joaca un rol foarte important. Integrarea imaginilor in educarea pacientului ar putea fi un instrument deosebit de puternic in lupta impotriva cancerului de piele.

Ruxandra Raica

Sursa: Webmd.com

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.