Revista care te menține sănătos

Știri

L-carnitina, eficienta in tratarea cicatricilor si vergeturilor

6 septembrie 2013
Share

Cercetatorii de la Universitatea din Sevilla au brevetat o noua metoda pentru imbunatatirea aspectului pielii, mai exact pentru indepartarea vergeturilor si cicatricilor. Potrivit lui Rocio Jimenez-Castellanos, profesor al Departamentului de Farmacie si Tehnologie farmaceutica, introducerea L-carnitinei in produsele cosmetice poate avea un rol important in rezolvarea problemelor amintite.

„Vergeturile nu sunt un risc pentru sanatate. Cu toate acestea, ele au un impact psihologic important si pot afecta starea de spirit. Mai mult decat atat, originea endocrina poate indica o tulburare fiziologica”, potrivit lui Jimenez-Castellanos. L-carnitina are o capacitate extraordinara de a arde grasimi si nu exista restrictii in privinta consumului, deoarece este vorba de o substanta naturala care face parte din laptele uman si se gaseste in multe alimente, printre care si carne, dupa cum spune cercetatorul. Doar pacientii hipertensivi trebuie sa fie atenti la frecventa utilizarii acesteia, intrucat ei pot dezvolta in timp probleme cardiace sau renale.

Cristina Ionescu

Sursa: Salud.es

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.