Revista care te menține sănătos

Știri

Beti cafea, traiti mai mult!

29 august 2013
Share

Vesti extraordinar de bune pentru consumatorii de cafea. Potrivit studiilor, acestia traiesc mai mult comparativ cu oamenii care nu consuma deloc aceasta bautura.

In urma unui studiu de mare anvergura, s-a dovedit ca nici macar nu conteaza daca vorbim de cafeaua fara cofeina sau de cea obisnuita. Conform specialistilor, cafeaua contine mai multe ingrediente diferite care pot afecta sau nu sanatatea unui individ, fie ca este vorba de mici cantitati asociate cu riscul de cancer, fie cu beneficii antioxidante. Cofeina insa, principalul ingredient, nu a jucat niciun rol in acest studiu.

Un lucru curios in ceea ce priveste stilul de viata al bautorilor de cafea este ca acestia sunt mai predispusi la a consuma alcool, a fuma si a nu practica sport. Luand in considerare chiar si acest stil de viata nesanatos, persoanele care beau o ceasca de cafea pe zi au sanse sa traiasca mai mult. Potrivit Harvard Health Letter, consumul de cafea prezinta beneficii in lupta impotriva cancerului, reducand ratele cancerului la colon sau ficat. Bautorii inraiti de cafea prezinta mai putine sanse de a se imbolnavi de diabet spre deosebire de oamenii care nu fac acest gest.

Ruxandra Raica
Sursa: Naturalnews.com

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.