Revista care te menține sănătos

Știri

O planta medicinala din China, mai cancerigena decat tutunul

27 august 2013
Share

Acidul aristolochic, extras dintr-o planta medicinala importata din China si utilizata de secole intregi pentru a trata artrita si alte inflamatii, este mai cancerigen decat tutunul si genereaza cancere ale cailor urinare, arata un studiu publicat de cercetatorii americani. Acest acid este cunoscut deja pentru nocivitatea sa asupra rinichilor, pentru ca poate provoca deficiente la nivelul acestor organe, fapt ce a determinat chiar si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) sa il declare cancerigen.

Totusi, in pofida faptului ca Agentia Americana a Medicamentelor din SUA (FDA) a avertizat impotriva acestor riscuri inca din 2001 si ca producerea acidului este interzisa in mai multe tari, in special in Europa si in Japonia, aceste plante medicinale inca pot fi cumparate din mediul online. Potrivit oamenilor de stiinta americani, nivelul ridicat al mutatiilor canceroase identificate la pacientii care au folosit plantele respective este chiar mai semnificativ decat cel descoperit in melanom, un cancer al pielii provocat de razele ultraviolete, sau in cancerele plamanului – cauzate de tutun.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.