Revista care te menține sănătos

Știri

Activitatea fizica intensa, risc pentru inima

23 august 2013
Share

Daca activitatea fizica este benefica pentru sanatate, abuzul in ceea ce priveste sportul ar putea avea efecte negative asupra inimii si arterelor. Aceste concluzii au fost prezentate in cotidianul american Boston Globe in urma unui studiu publicat in revista Clinicii Mayo.

O echipa de cercetatori a conchis ca sportivii care participa la maratoane intense, la anumite curse pe bicicleta sau intreceri de natatie prezinta un risc de cinci ori  mai mare de a dezvolta un ritm cardiac neregulat, numit fibrilatie atriala.

Anumite persoane pot prezenta un nivel ridicat al proteinei numita troponina, implicata in ateroscleroza, o boala care are efecte negative asupra vaselor de sange. Cardiologii spun ca persoanele care fac sport cu moderatie nu ar trebui sa-si modifice antrenamentele, insa cele care participa in mod regulat la anumite maratoane practica un exercitiu intens. O inima sanatoasa va pompa de patru-cinci ori mai mult sange, iar acest lucru executat timp de mai multe ore practic forteaza inima sa faca un lucru pentru care aceasta nu a fost conceputa. Expertii spun ca cel mai indicat ar fi sa va ascultati organismul atunci cand incearca sa va indice un anumit lucru si sa reduceti intensitatea exercitiilor fizice daca resimtiti durere sau oboseala excesiva dupa antrenament.

Ruxandra Raica

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.