Revista care te menține sănătos

Știri

Solutia pentru a nu mai sforai: cantatul

20 august 2013
Share

Un simplu set de exercitii vocale pe zi ar putea aduce beneficii in ceea ce priveste muschii palatului moale, una dintre cauzele majore ale sforaitului, spun expertii. Descoperirea a fost facuta dupa ce o profesoara de canto a conceput o modalitate de a-si ajuta un prieten sa nu mai sforaie. Practic, aceasta a realizat un program de exercitii vocale pentru a ameliora sforaitul, dar si apneea de somn, care nu le permite oamenilor sa mai respire in timpul somnului profund.

Aceasta descoperire a condus la realizarea unui studiu major de catre expertii de la Universitatea Exeter, Marea Britanie.

In cadrul studiului, 30 de persoane cu astfel de probleme au facut exercitii vocale timp de 30 de minute in fiecare zi pentru o perioada de trei luni. Concluzia in urma celor trei luni este aceea ca s-a imbunatatit frecventa si severitatea sforaitului, dar si calitatea generala a somnului. In plus, participantilor li s-a parut usor sa realizeze astfel de exercitii, iar acest studiu prezinta noi sperante in ceea ce priveste un nou tratament impotriva sforaitului, care sa nu presupuna interventia chirurgicala.

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.