Revista care te menține sănătos

Știri

Testul de sange care ar putea detecta autismul la copiii pana intr-un an

13 august 2013
Share

Un simplu test de sange ar putea detecta autismul la copiii mai mici de 12 luni si ar putea fi utilizat chiar peste doi ani de zile. Expertii da la Universitatea din San Diego, California, au scanat creierul si au analizat mostrele de sange a mai mult de 600 de copii, cu varste cuprinse intre 12 luni si 4 ani. Mai intai au identificat mai multe gene responsabile de dezvoltarea autismului. Aceste gene se combina realizand anumite retele care perturba dezvoltarea normala a creierului.

In cel de-al doilea trimestru de sarcina, aceste gene nu permit dezvoltarea celulelor creierului. Fie sunt produse prea multe, fie prea putine, ceea ce conduce la aparitia unor probleme in ceea ce priveste interconectarea lor. De asemenea, in timpul studiului au fost identificate patru retele de gene ce reprezinta „semnatura biologica” a autismului la copiii mai mici de un an de zile. In acest moment, un test de sange este in curs de dezvoltare, pentru a depista copiii care prezinta risc de autism. Un alt studiu realizat de catre specialistii Universitatii Cambridge a descoperit ca fetele care sufera de anorexie pezinta si cateva trasaturi specifice autismului.

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.