Revista care te menține sănătos

Știri

Gravidele care mananca cat pentru doi risca sa nasca bebelusi obezi

7 august 2013
Share

Multe femei insarcinate mananca mai mult decat de obicei, ignorand faptul ca o portie dubla de mancare nu le va aduce doar cateva kilograme in plus, ci poate creste si riscul de a da nastere unor copii obezi. Cercetatorii au descoperit ca bebelusii au de trei ori mai multe sanse de a suferi de obezitate daca mamele lor iau mult in greutate inca din primele luni ale sarcinii.

Asta inseamna ca, atat mamicile care sunt atente la alimentatia lor, cat si cele care iau mai mult in greutate in ultimul trimestru de sarcina prezinta un risc mai mic de a aduce pe lume copii obezi. Mai mult, cercetatorul Margie Davenport atrage atentia ca sanatatea bebelusului poate fi afectata pe termen lung in cazul in care nu se tine cont de aceste sfaturi. „Copiii care au o greutate mare la nastere prezinta un potential ridicat de a se ingrasa inca din copilarie, existand un risc mare de a deveni obezi sau supraponderali in timp”, explica Davenport.

Cristina Ionescu
Sursa: Daily Mail

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.