Revista care te menține sănătos

Știri

Tehnica noua pentru reconstruirea celulelor afectate ale retinei

7 august 2013
Share

Un grup de cercetatori de la Universitatea Miguel Hernández (UMH), din Elche, a dezvoltat o noua tehnica pentru regenerarea celulelor deteriorate ale retinei. Bolile degenerative ale retinei (precum degenerescenta maculara – asociata cu varsta, cataracta, glaucomul sau retinopatia diabetica) determina tulburari de vedere care, de multe ori, duc la orbire si pentru care nu exista tratament.

In acest sens, studiul recent publicat arata ca celulele stem hematopoietice ar putea fi utile pentru repararea retinei deteriorate. Compania farmaceutica Ferrer Internacional, cu sediul la Barcelona, specializata in cercetare, lucreaza la acest proiect. „Interesul in acest proiect oftalmologic al unei companii farmaceutice de top din lume, care are o prezenta in peste 90 de tari, reprezinta un mare impuls pentru cercetare si poate ajuta foarte mult”, a declarat Eduardo Fernandez, directorul catedrei de cercetare de la Bidons EGARA.

Cristina Ionescu
Sursa: Salud.es

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.