Revista care te menține sănătos

Știri

Vreti sa va lasati de fumat? Fructele si legumele ajuta

5 august 2013
Share

Un studiu realizat de catre cercetatorii de la Universitatea din Buffalo, Statele Unite ale Americii, a analizat legatura dintre consumul de fructe si legume si dependenta de tutun. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca fructele si legumele ar putea fi de mare ajutor in timpul sevrajului.

Persoanele care fumeaza se pare ca au un regim alimentar mai putin echilibrat fata de persoanele care nu fumeaza sau care au incetat sa fumeze. In plus, cercetatorii au mai descoperit ca fumatorii care mananca fructe si legume au mai multe sanse de a se lasa de fumat.

Pentru a explica aceasta legatura, expertii au gasit patru interpretari. Prima ar fi aceea ca textura alimentelor s-ar putea modifica atunci cand acestea sunt consumate, facand gustul tigarilor mai putin agreabil. A doua explicatie ar fi aceea ca zaharurile din fructe ar putea stimula nivelul de dopamina, reducand astfel nevoia de a fuma. A treia explicatie posibila spune ca fructele si legumele reduc nivelul depresiei, asociata cu dependenta de tutun in cazul persoanelor care vor sa se lase de fumat. A patra explicatie este legata de satietate, pentru ca sentimentul de foame ar putea fi asociat cu nevoia de a fuma. Asadar, este foarte probabil ca fructele si legumele consumate in mod regulat sa reduca pofta de tigara.

Ruxandra Raica
Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.