Revista care te menține sănătos

Știri

Femeile inalte, risc de cancer

30 iulie 2013
Share

Un nou studiu sugereaza faptul ca femeile inalte sunt mult mai predispuse la a suferi de cancer. Oamenii de stiinta de la Universitatea Yeshiva, Statele Unite, au descoperit ca, pentru fiecare 10 cm in plus, riscul de a dezvolta cancer creste cu 13%. In plus, studiul a scos la lumina si faptul ca mai multe tipuri de cancer sunt asociate cu inaltimea si nu cu obezitatea. Acest aspect a fost legat de cancerul de san, colon, ovare, endometrial, tiroidian, precum si de cancerul de piele.

 

 Cancerul este rezultatul unor procese care au legatura cu cresterea, asa ca hormonii sau alti factori care influenteaza inaltimea ar putea influenta deopotriva si riscul de cancer. Oamenii de stiinta au analizat datele unui studiu pentru care se recrutasera femei aflate in perioada postmenopauzei, cu varste cuprinse intre 50 si 79 de ani, intre anii 1993 si 1998. La inceputul studiului, femeile au raspuns anumitor intrebari cu privire la activitatea fizica, dupa care au fost masurate si cantarite. 20.928 de femei au fost diagnosticate cu unul sau mai multe tipuri de cancer in urmatorii 12 ani. Pentru a studia efectul inaltimii, s-au luat in calcul mai multi factori, printre care varsta, greutatea, educatia, consumul de alcool, terapia cu hormoni etc. S-a descoperit ca, pentru fiecare 10 cm, riscul de a dezvolta cancer crestea cu 13%.

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.