Revista care te menține sănătos

Știri

Risc de atac de cord pentru barbatii care sar peste micul dejun

25 iulie 2013
Share

Barbatii care sar peste micul dejun sunt expusi unui risc marit de a suferi un atac de cord, avertizeaza specialistii. Acestia din urma spun ca lipsa micului dejun precum si mesele servite seara, foarte tarziu, cresc cu aproximativ un sfert riscul de boli coronariene. Aceste obiceiuri deloc sanatoase ar putea afecta nivelul de zahar din sange, precum si nivelul hormonilor.

 

Intr-un studiu care s-a desfasurat pe o durata de 16 ani, cercetatorii americani au urmarit starea de sanatate a 26.902 barbati cu varste intre 45 si 82 de ani, pe care i-au rugat sa completeze o serie de chestionare cu privire la obiceiurile alimentare.

Rezultatele au indicat clar faptul ca barbatii care nu luau micul dejun prezentau un risc cu 27% mai mare de atac de cord fata de barbatii care aveau acest obicei sanatos. Dintre cei care nu luau micul dejun, majoritatea erau fumatori, necasatoriti, angajati cu norma intreaga, inactivi din punct de vedere fizic etc. De asemenea, cei care mancau seara tarziu prezentau un risc cu 55% mai mare de a suferi de boli coronariene. Daca veti sari peste micul dejun, acest lucru va conduce la aparitia mai multor factori de risc, precum obezitate, hipertensiune arteriala, colesterol marit si diabet, toate acestea conducand la atacul de cord in decursul a cativa ani.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.