Revista care te menține sănătos

Știri

Apa rece, minte brici

22 iulie 2013
Share

Vreti sa va mearga mintea brici? Atunci… tot ceea ce trebuie sa faceti este sa beti repede-repede un pahar de apa, cu atat mai mult daca va este sete. Oamenii de stiinta de la Universitatea din East London, Marea Britanie, sunt de parere ca, odata ce senzatia de sete a disparut, creierul se poate concentra mult mai bine asupra altor lucruri. Pentru a demonstra cele de mai sus, specialistii au realizat un experiment pe un numar de 34 de femei si barbati.

Acestia au fost supusi unor teste mentale, mai intai dupa ce au luat micul dejun si apoi dupa ce au consumat un baton de cereale si au baut apa. Niciunul dintre participanti nu a baut apa si nici nu a mancat cu o noapte inainte. Celor carora nu le-a fost sete au fost foarte rapizi in ceea ce priveste testele, insa celor carora le era sete au fost cu 14% mai rapizi dupa ce au baut apa. Practic, atunci cand ne este sete, creierul este concentrat asupra acestei senzatii. Asa ca atunci cand lucrati la birou si va este sete, este foarte important sa va hidratati. De asemenea, inaintea examenelor beti apa sau ceaiuri, pentru ca veti face fata mult mai bine.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.