Revista care te menține sănătos

Știri

Software nou pentru inlaturarea tumorilor hepatice

19 iulie 2013
Share

Un nou software – numit HepaPlan – permite chirurgului sa efectueze rezectii hepatice virtuale si sa planifice mult mai precis interventiile de extirpare a tumorilor, asigurand astfel functionalitatea organismului si prevenind insuficienta hepatica.

„HepaPlan ajuta medicul sa ia decizii in timpul sau inainte de interventia chirurgicala, cu date mai fiabile si precise, precum si sa faca reconstituiri 3D – o tehnica ce ne permite sa lucram cu modele similare organelor reale, dar intr-un mediu virtual, marind astfel sansele de reusita a interventiei. Software-ul imbunatateste semnificativ calitatea serviciilor fata de instrumentele disponibile si folosite de medici in prezent”, a declarat Valery Naranjo, de la Universitatea Tehnica din Valencia. Odata inregistrate imaginile, specialistii pot efectua masuratori ale ficatului si tumorii pe imaginea 3D, pot face simulari de rezectie si pot evalua efectele interventiei chirurgicale asupra capacitatii functionale hepatice.

Cancerul de ficat este o boala cu incidenta mare si mortalitate ridicata. Este al saselea cel mai frecvent cancer din lume si a treia cauza de deces prin cancer.

Cristina Ionescu

Sursa: Salud.es

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.