Revista care te menține sănătos

Știri

Asigurarea Privata de Sanatate versus Cardul European de Sanatate

19 iulie 2013
Share

Potrivit Institutului National de Statistica (INS), in anul 2012, mai mult de 11 milioane de romani au calatorit in Uniunea Europeana, dar si in Statele Unite ale Americii, atat pentru a se relaxa, cat si in scop de afaceri. La ora actuala, exista asigurari de calatorie, insa diferentele dintre Cardul European de Sanatate si Asigurarea Privata de Sanatate nu sunt inca pe deplin lamurite.

O analiza realizata insa de MediHelp International incearca sa lamureasca toate aceste lucruri. Astfel, in timp ce utilizarea Cardului European de Sanatate va limiteaza la anumite clinici si spitale din sistemul public, iar tratamentele pot necesita plati aditionale, Asigurarea Privata de Sanatate va ofera libertatea de a alege orice spital public sau privat, toate costurile pentru spitalizare si tratamente fiind acoperite.

In plus, in cazul Asigurarii Private de Sanatate, perioada de utilizare se intinde pe toata durata contractului, in timp ce Cardul European de Sanatate poate fi utilizat pentru 6 luni de zile. Planurile de Asigurare Privata de Sanatate includ tratamentul pentru orice problema medicala de sanatate, asigura medicamente, nasterea, evacuarea aeriana in caz de urgenta etc. Cardul European de Sanatate acopera doar problemele aparute in timpul sederii in strainatate, iar calatoriile nu pot avea scop medical. Astfel, Asigurarea Privata de Sanatate ofera acces permanent la servicii medicale in afara tarii de rezidenta.

Text: Ruxandra Raica

Sursa: Comunicat de presa Public Advisor

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.