Revista care te menține sănătos

Știri

Ciocolata, folosita pentru a detecta cancerul?

19 iulie 2013
Share

Potrivit cercetatorilor de la University College London (UCL), e posibil ca, in curand, ciocolata sa nu mai fie doar un desert delicios, ci si o metoda de detectare a cancerului. Oamenii de stiinta au conceput o metoda care permite identificarea afectiunilor grave prin urmarirea modului in care zaharul este absorbit de corp, aceasta fiind bazata pe ideea ca tumorile maligne consuma mai multa glucoza decat tesuturile sanatoase, intrucat au nevoie sa se hraneasca pentru a se dezvolta rapid.

In urma analizelor efectuate cu ajutorul unui scaner, specialistii au ajuns la concluzia ca tumorile straluceau in imaginile realizate dupa consumarea unui produs dulce.

Noua metoda de diagnosticare a cancerului poate fi cu atat mai importanta, cu cat actualele tehnici sunt radioactive si nu sunt recomandate femeilor insarcinate si copiilor. In plus, spre deosebire de PET (tomografia prin emisie de pozitroni), ce necesita injectarea unei cantitati mici de substante radioactive, noua tehnica nu implica folosirea vreunui ac. In plus, este mai sigura, mai ieftina si poate imbunatati rata de supravietuire. „PET poate duce la afectarea ADN-ului… In schimb, noua metoda nu are efecte secundare si poate fi folosita mult mai des, chiar si zilnic daca un doctor considera util acet lucru”, a declarat medicul Lythgoe, citat de Daily Mail.

Cristina Ionescu

Sursa: DailyMail.com 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.