Revista care te menține sănătos

Știri

Pacientii romani bolnavi de cancer se lupta zilnic sa isi gaseasca medicamente

16 iulie 2013
Share

In ultimii doi ani, tara noastra s-a confruntat cu o criza acuta a tratamentelor pentru cancer, peste 20 de tipuri de medicamente, in special cele ieftine, fiind foarte greu sau chiar imposibil de gasit. In aceste conditii, mii de pacenti romani bolnavi de cancer se lupta zi de zi sa gaseasca medicamentele esentiale pentru supravietuire.

Chiar daca incidenta bolii este comparabila cu cea din alte tari est-europene, Romania se afla printre tarile din Uniunea Europeana cu cea mai mica suma cheltuita pentru tratamentul cancerului. Potrivit legilor din Romania, pacientii bolnavi de cancer au dreptul sa primeasca medicamente gratuite. In realitate insa, multi dintre ei trebuie sa gaseasca alte metode pentru a procura medicamentele de care au nevoie, o parte apeland la rude sau prieteni care calatoresc in strainatate.

Statisticile arata ca aproximativ 1.300 de persoane sunt pe lista de asteptare pentru a primi acceptul inceperii tratamentului. Incidenta cazurilor de cancer in tarile europene este in crestere, primele trei tipuri de cancer ca numar fiind cel de san, cancerul colorectal si cancerul de prostata. Totodata, sunt diferente mari intre tarile europene in ceea ce priveste resursele alocate tratamentelor pentru cancer si achizitionarea de noi medicamente oncologice.

Cristina Ionescu

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.