Revista care te menține sănătos

Știri

Vaccinarea pneumococica la copii, recomandata de 82% dintre medicii romani

15 iulie 2013
Share

Bolile pneumococice la copiii cu varste sub 2 ani reprezinta cea mai mare ingrijorare, atat pentru pediatri, cat si pentru medicii de familie, potrivit unui studiu recent realizat de Ipsos Healthcare, a informat printr-un comunicat de presa Coalitia pentru o Noua Preventie 2013 (CNP 2013).

Studiul a demonstrat ca nivelul ingrjorarii medicilor cu privire la bolile pneumococice a atins o medie de 9,1 – pe o scara de la 1 la 10 – mult peste scorul 7,9 inregistrat la nivelul Europei de Est. Rezultatele cercetarii au aratat ca un procent de 82% dintre doctorii romani recomanda vaccinarea pneumococica pentru copiii cu varste de pana la 2 ani. In plus, Romania are cea mai mare rata a mortalitatii infantile din Uniunea Europeana, o treime dintre decese fiind cauzate de pneumonie. Cu toate acestea, doar 15% dintre parinti cer vaccinarea pneumococica in mod spontan, potrivit medicilor romani. Specialistii considera ca cel mai important motiv pentru care parintii nu isi vaccineaza copiii este faptul ca nu isi permit vaccinul (73%) si faptul ca vaccinul nu este compensat/oferit gratuit (71%).

„Suntem bucurosi sa aflam ca opiniile noastre despre necesitatea vaccinului pneumococic sunt confirmate de doctori, singurii in care putem avea incredere atunci cand vorbim de vaccinare. Misiunea noastra este ca, impreuna cu expertii, sa educam parintii pentru a avea copii protejati si sanatosi. Suntem increzatori ca vaccinarea pneumococica va deveni o parte a Programului National de Imunizare incepand din 2013, astfel incat sa inlaturam bariera pretului si sa oferim vaccinul gratuit tuturor bebelusilor”, a declarat Andreea Marin, presedintele Fundatiei „Pretuieste Viata” si ambasadorul campaniei CNP 2013.

Irina Prodan

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.