Revista care te menține sănătos

Știri

Au aparut primele ghiduri pentru alergii alimentare si anafilaxie

10 iulie 2013
Share

Veste buna pentru persoanele care sufera alergii alimentare. In cadrul Congresului Mondial de Alergologie si Astm, care s-a desfasurat la Milano, la sfartsitul lunii iunie, Academia Europeana de Alergologie si Imunologie Clinica (EAACI) a prezentat „Ghidurile pentru Alergii Alimentare si Anafilaxie” – primul document clinic comprehensiv pentru preventia si tratamentul alergiilor alimentare si severe.

„Aceste «Ghiduri» recomanda ca tratamentul pacientului cu alergie sa fie facut intr-o maniera holistica, tinand cont nu doar de diagnostic, ci si de calitatea vietii acestuia”, a declarat prof. dr. Antonella Muraro.

Potrivit studiilor EAACI, peste 17 milioane de europeni sufera de alergii alimentare, iar unu din patru elevi se confrunta cu aceasta problema. Perceptia traditionala a alergiilor alimentare ca fiind doar deranjante si trecatoare (mancarimi, nas infundat, diaree) s-a alterat, ducand la necesitatea unui nivel stiintific mai ridicat de intelegere si clasificare. Conform EAACI, rata internarilor cauzate de anafilaxie a crescut de sapte ori in ultimul deceniu.

In conditiile in care in Europa nu existau materiale clinice bazate pe dovezi pentru practica medicala curenta, aceste ghiduri ofera recomandari practice nu doar pentru medici si pacienti, ci si pentru scoli, comunitati, autoritati, industria alimentara si alti actori implicati in managementul alergiilor. Ghidurile pentru Alergii Alimentare si Anafilaxie sunt disponibile online pe site-ul oficial EEACI.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.