Revista care te menține sănătos

Știri

Berea imbunatateste sanatatea inimii?

9 iulie 2013
Share

Vara, terasele sunt pline si, potrivit unor statistici, berea este bautura cea mai consumata pe timp de vara. Vestea buna este ca o halba de bere imbunatateste sanatatea inimii, potrivit cercetatorilor. Oamenii de stiinta au descoperit ca fluxul de sange la nivelul inimii se imbunatateste chiar la cateva ore dupa ce o persoana a consumat o treime de halba de bere, efectul fiind mult mai puternic decat al unei beri fara alcool. De asemenea, arterele devin mai flexibile.

Descoperirile realizate de cercetatorii din Grecia vin sa sustina dovezile anterioare, potrivit carora consumul moderat de bere protejeaza impotriva bolilor de inima. Pentru acest studiu, cercetatorii din Atena au recrutat 17 barbati nefumatori care au consumat cate 400 ml de bere. Apoi, cercetatorii au masurat functia endoteliala si au analizat usurinta cu care trece sangele prin arterele majore, precum si rigiditatea aortica.

Cercetarea a demonstrat ca functia endoteliala s-a imbunatatit semnificativ dupa consumul de bere. Combinatia dintre alcool si antioxidantii din bere ar fi cheia pentru sanatate. Si nu uitati… moderatia este pe primul plan.

Ruxandra Raica
Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.