Revista care te menține sănătos

Știri

Lipsa somnului duce la ingrasare?

5 iulie 2013
Share

Lipsa somnului ne poate „ajuta” sa punem cateva kilograme in plus. Este recunoscut stiintific faptul ca momentele in care nu putem adormi sau avem de facut alte lucruri tarziu in noapte ne determina sa luam diferite gustari si sa rontaim tot felul de alimente nesanatoase.

Acesta este un obicei contrar recomandarilor nutritionistilor care sustin ca seara trebuie sa mancam ceva foarte usor. Un nou studiu realizat de catre expertii de la Universitatea din Pennsylvania, Philadelphia, confirma din nou efectul negativ al „noptilor scurte”.

In acest nou experiment, 225 de persoane aflate intr-o stare de sanatate buna, cu varste intre 22 si 50 de ani, au fost observate indeaproape intr-un laborator. Mesele le-au fost servite la intamplare, iar volunatrii au putut manca astfel cand si cum si-au dorit. Au fost observati timp de 18 zile, iar somnul le-a fost analizat. Anumiti subiecti adormeau la ora 04:00 a.m. si se trezeau la ora 08:00 a.m., urmand acest ritm timp de 5 zile.

Concluzia a fost ca cei care faceau parte din grupul care nu a dormit suficient s-au ingrasat mai mult, si asta deoarece consumau caloriiin perioadele de timp cand nu ar fi trebuit sa o faca. Uluitor este faptul ca barbatii care nu se odihneau suficient erau mult mai predispusi la a se ingrasa fata de femei.

Ruxandra Raica

Sursa: Topsante.com

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.