Revista care te menține sănătos

Știri

Record in medicina: 43 de medicamente noi aprobate in anul 2012

3 iulie 2013
Share

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) sustine ca anul 2012 a cunoscut un record mondial odata cu aprobarea celui mai mare numar de medicamente noi din ultimii 15 ani. Astfel, potrivit PhRMA (Pharmaceutical Researchers and Manufacturers of America), anul trecut au fost aprobate numai in SUA 43 de medicamente noi, fapt care ilustreaza progresul semnificativ inregistrat de industria farmaceutica in domeniul cercetarii si dezvoltarii, prin descoperirea de noi tratamente inovatoare care contribuie la cresterea calitatii si sperantei de viata a pacientilor.

„Acest numar mare de aprobari atesta progresele incredibile care se fac in domeniul cercetarii in medicina. Nu putem decat sa ne bucuram stiind ca vietile a sute de mii de oameni vor fi salvate. De-a lungul timpului, datorita noilor terapii descoperite, numarul deceselor cauzate de anumite boli a scazut, speranta de viata in cazul altor boli a crescut, iar pacientii cu boli cronice se pot bucura de o calitate mai buna a vietii. Conform datelor PhRMA, datorita tratamentelor inovatoare, in perioada 1997-2007 decesele cauzate de boli cardiovasculare au scazut cu 28%, cele cauzate de HIV cu 83%, iar pentru copiii bolnavi de cancer rata de supravietuire a crescut de la 57% pentru cei diagnosticati intre 1975 si 1977 la mai mult de 80% pentru cei diagnosticati astazi. De asemenea, s-au inregistrat progrese considerabile si in cazul bolilor invalidante, pacientii cu artrita reumatoida avand 50% sanse mai mari de vindecare, iar cei cu osteoporoza cu 25% sanse mai mici de a suferi o fractura”, a declarat Oana-Martha Igrisan, Director de Comunicare ARPIM.

Bugetele alocate de catre industria farmaceutica au crescut simtitor de la an la an, intrucat inovatia este principala preocupare a companiilor producatoare. Daca in anii ʼ90, conform datelor EFPIA, acestea se ridicau la putin peste 7 miliarde de euro in Europa, respectiv 6 miliarde in SUA, anul trecut in Europa investitiile au atins 30 de miliarde de euro, in timp ce in SUA suma s-a ridicat la peste 36 de miliarde de euro.

Irina Prodan 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.