Revista care te menține sănătos

Știri

Pot afecta problemele cardiovasculare creierul?

3 iulie 2013
Share

Persoanele care sufera de boli cardiovasculare subclinice prezinta un risc crescut de declin cognitiv. In trecut, au mai fost realizate studii cu privire la diabetul tip II si riscul de dementa, insa acesta este primul care indica rolul pe care-l joaca bolile cardiovasculare cu adevarat.

Nu doar diabetul contribuie la declinul cognitiv, ci si placile calcificate, precum si statusul vascular. Studiul, realizat de catre expertii Centrului Medical Baptist din Wake Forest, Statele Unite, a analizat legatura dintre functiile cognitive, diabetul tip II si alti factori de risc majori asociati cu cognitia. Subiectii au fost testati din punct de vedere cognitiv (teste de memorie, viteza de procesare a informatiilor, functii executive ale creierului).

S-a descoperit ca bolile cardiovasculare subclinice duc la aparitia disfunctiilor cognitive. Una dintre explicatii: creierul necesita un flux sangvin stabil, astfel incat problemele cardiovasculare nedescoperite ar putea fi de vina.

Ruxandra Raica

Sursa: Sciencedaily.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.