Revista care te menține sănătos

Știri

O boala de ficat ameninta inima

27 iunie 2013
Share

Un nou studiu aduce dovezi in ceea ce priveste faptul ca exista o legatura intre bolile de ficat asociate cu obezitatea si un risc marit de probleme ale inimii. Persoanele care sufera de boala „ficatului gras” non-alcoolic (cuprinde un spectru larg de afectiuni hepatice) prezinta o acumulare de grasime in ficat ce nu este cauzata de consumul de alcool. Grasimea poate duce la inflamarea ficatului si la aparitia unor afectiuni ce pot ameninta viata.

Noile descoperiri sugereaza ca pacientii cu boli coronariene ar trebui sa fie testati in ceea ce priveste bolile de ficat si viceversa. In urma cercetarilor pe un numar de 400 de pacienti s-a ajuns la concluzia ca cei cu ficat gras non-alcoolic erau mai predispusi la bolile coronariene, reprezentand un factor de risc mai mare decat alte activitati sau afectiuni, precum fumatul, diabetul, hipertensiunea arteriala, sindromul metabolic etc. Tratamentele existente impotriva acestei probleme de ficat includ schimbarea dietei si exercitiile fizice.

Ruxandra Raica

Sursa: Everydayhealth.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.