Revista care te menține sănătos

Știri

Medicatia pentru osteoporoza impiedica dezvoltarea celulelor cancerului de san

24 iunie 2013
Share

Un studiu arata ca un medicament aprobat in Europa pentru a trata osteoporoza impiedica dezvoltarea celulelor maligne ale cancerului de san, chiar si in cazul celor rezistente la terapiile curente. Aceste descoperiri arata ca bazedoxifena impiedica estrogenul sa favorizeze dezvoltarea celulelor canceroase si, de asemenea, are proprietatea de a distruge receptorul estrogenului.

 

In aceste studii, substanta a inhibat cresterea cancerului de san dependent de estrogen si a celulelor care au dezvoltat o rezistenta la tamoxifen (are o actiune antiestrogen), utilizata pentru a preveni si a trata cancerul de san. In mod normal, in conditiile in care cancerul de san dezvolta o rezistenta la aceste terapii, pacientii sunt, de obicei, tratati prin chimioterapie toxica, ce are numeroase efecte adverse. Bazedoxifena are proprietatea de a se comporta ca estrogenul in unele tesuturi, in timp ce pot bloca semnificativ actiunea lui in alte tesuturi.

Roxana Mateescu
Sursa: Sciencedaily

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.