Revista care te menține sănătos

Știri

Program de operatii pro bono in cadrul Spitalului Euroclinic Regina Maria

14 iunie 2013
Share

In cadrul Spitalului Euroclinic a fost realizata o interventie de microneurochirurgie la un pacient diagnosticat cu craniofaringiom recidivant gigant de 8 centimetri. Pacientul, un tanar in varsta de 36 de ani, si-ar fi putut pierde complet vederea daca nu ar fi fost operat din nou.

Interventia a durat 7 ore si a fost efectuata pro bono de catre o echipa interdisciplinara (ATI, Neurochirurgie) condusa de Dr. Sergiu Stoica, avand la dispozitie aparatura de ultima generatie.

Odata cu aceasta interventie, Reteaua privata de sanatate Regina Maria pune bazele unui program de operatii pro bono, in cadrul Spitalului Euroclinic. Acesta va permite efectuarea de operatii gratuite lunar sau trimestrial, in functie de capacitatea spitalului de a le sustine financiar si va cuprinde 3 specialitati medicale: neurochirurgie, chirurgie bariatrica si onco-ginecologie. Pacientii vor putea aplica pentru a fi selectati in programul de operatii pro bono printr-un formular care poate fi completat pe site-ul www.reginamaria.ro, in sectiunea Pro Bono. Selectia cazurilor va fi realizata de catre echipa medicala aferenta fiecarei specialitati.

„Credem in medicina facuta din suflet si in daruirea fata de pacient. De aceea, am decis lansarea unei astfel de platforme prin care oferim cazurilor sociale sansa de a beneficia de interventii complexe, realizate cu aparatura medicala de inalta performanta. Cazul pacientului cu craniofaringiom gigant este primul din acest program si ne bucuram ca este un caz pe care l-am rezolvat cu succes”, a declarat dr. Laura Panait, Director Operatiuni.

Spitalul Euroclinic este singurul spital privat din tara unde se fac operatii pentru tumori de baza de craniu si de extirpare a adenoamelor hipofizare, precum si alte interventii complexe de neurochirurgie.

 

Bianca Badescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.