Revista care te menține sănătos

Știri

Persoanele vegetariene traiesc mai mult?

10 iunie 2013
Share

Persoanele vegetariene traiesc mai mult datorita dietei pe care o au. In urma unui studiu realizat pe un esantion de 70.000 de oameni, atat vegetarieni, cat si non-vegetarieni, s-a descoperit ca vegetarienii prezentau cu 12% mai putine sanse de a suferi un posibil deces. Se crede ca beneficiile provin de la un nivel normal al tensiunii arteriale, precum si al colesterolului, datorita dietei bazate pe fructe, legume si cereale integrale.

Pentru acest studiu cercetatorii au rugat participantii sa completeze un chestionar ce ii putea clasifica in cinci grupuri. Studiul a relevat ca persoanele vegetariene erau mai in varsta, mai bine educate, consumau mai putin alcool, fumau mai putin si faceau exercitii fizice. Chiar si in cazul veganilor sau al persoanelor lacto-ovo-vegetariene s-au dovedit anumite asocieri cu un risc scazut de mortalitate. In plus, fructele si legumele detin proprietati antioxidante. 

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.