Revista care te menține sănătos

Știri

Tratamente in strainatate cu bani de la CNAS

7 iunie 2013
Share

Veste buna pentru bolnavii romani care trebuie sa se trateze in strainatate. Prezent la Forumul Industriei Farmaceutice 2013, ce a avut loc saptamana trecuta, in Bucuresti, europarlamentarul Cristian Busoi a afirmat ca, pe viitor, romanii pot beneficia de tratamente gratuite in strainatate.

„Acestea vor fi achitate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) doar la nivelul preturilor de la noi din tara. Diferenta dintre cat deconteaza statul si cat costa o operatie in strainatate va fi suportata de pacient”, a precizat acesta. Spre exemplu, o operatie de sold costa in strainatate in jur de 5.000 de euro, iar la noi CNAS deconteaza circa 1.900 de euro. In acest caz, diferenta pana la 5.000 de euro urmeaza sa fie suportata pe viitor de pacient.

Viitoarele reguli sunt stabilite de o noua directiva europeana ce urmareste, in aparenta, sa usureze accesul la tratament. Totusi, vestea proasta este ca nu va mai exista formularul E112 care, desi se obtinea greu, suporta in totalitate tratamentele primite in afara tarii.

 

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.