Revista care te menține sănătos

Știri

Premiera in tratamentul cancerului de piele

7 iunie 2013
Share

Societatea Romana de Chirurgie Dermatologica, impreuna cu Blade and Light Society din SUA, va organiza un eveniment stiintific in parteneriat cu UMF „Carol Davila” si Centrul de Excelenta in Dermatologie. Astfel, un grup de 10 dermatologi americani, profesori in centre universitare de renume vor efectua in Centrul „Dr. Leventer” un numar de 12 operatii gratuite pentru pacientii romani suferind de carcinoame cutanate.

Printre cazurile selectate se numara si cel al unui tanar de 23 de ani din Bucuresti, care sufera de o forma rara de cancer de piele. El va fi operat prin metoda Mohs. Microchirurgia Mohs este metoda cu cea mai mare rata de vindecare, comparativ cu restul metodelor clasice. Majoritatea pacientilor selectati pentru operatii au suferit tratamente incomplete anterior prin metodele clasice si au facut recidive. Sansa obtinerii vindecarii este legata de indepartarea integrala a tumorii din tesut, prin verificare in timp real la microscop.

Cancerul de piele a devenit o problema reala din cauza expunerii necontrolate la radiatiile UV. Pentru 10 tipuri de tumori de piele, microchirurgia Mohs este solutia salvatoare. Impreuna cu medicii americani vom reda speranta catorva dintre pacientii nostri”, a declarat dr. Mihaela Leventer, presedintele S.R.M.E.D.C.C.

 

Irina Prodan 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.