Revista care te menține sănătos

Știri

Ce legatura exista intre vitamina E si obezitate?

7 iunie 2013
Share

O noua modalitate de a lupta impotriva obezitatii si a bolilor provocate de aceasta a fost descoperita de catre expertii de la Universitatea Case Western Reserve din Clevland, Statele Unite. Vitamina E ar putea atenua simptomele unei boli hepatice cauzate de obezitate.

Steatohepatita non-alcoolica este o complicatie severa a obezitatii, caracterizata prin acumularea de grasime, stres oxidativ si inflamatie la nivelul ficatului. Poate evolua, transformandu-se in cancer la ficat.

Proprietatile antioxidante ale vitaminei E ofera protectie impotriva acestei maladii. Uleiurile vegetale, nucile, semintele, legumele cu frunze verzi reprezinta o sursa bogata de vitamina E, dar si suplimentele nutritive. Din pacate, nu exista niciun tratament impotriva steatohepatitei non-alcoolice, strans legata de obezitate si de diabetul zaharat tip II. Singura optiune este transplantul.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Sciencedaily.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.