Revista care te menține sănătos

Știri

Scortisoara ne protejeaza de Alzheimer?

5 iunie 2013
Share

Se pare ca exista totusi o varianta pentru a tine maladia Alzheimer la distanta: cercetatorii au descoperit ca doi compusi din scortisoara pot opri procesul de formare a placilor de proteina TAU, care declanseaza afectiunea.

Cercetatorii de la Universitatea California, Santa Barbara, au descoperit ca doi compusi din scortisoara, aldehida cinamica si epicatechin, pot opri procesul de formare a placilor de proteina TAU, care declanseaza Alzheimerul , o maladie neurodegenerativa a creierului, se arata in studiul publicat recent in Journal of Alzheimer’s Disease.

Totusi, savantii americani considera ca mai au mult drum de parcurs inainte de a sti cu certitudine ca aceasta metoda va functiona si pe oameni, asa cum a functionat pe animalele de laborator. Pana atunci insa, ei avertizeaza sa nu incercam sa consumam cantitati foarte mari de scortisoara, cu toate ca si alte studii au scos la iveala unele efecte benefice ale acesteia.

Se pare ca scortisoara poate ajuta la scaderea glicemiei persoanelor cu diabet tip 2 atunci cand este administrata ca supliment pe langa tratamentul standard, insa poate face asta si daca este consumata in cantitati mici, aproape zilnic. Bineinteles, nu trebuie folosita in exces.

 

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.