Revista care te menține sănătos

Știri

Institutul Cantacuzino va fi redeschis

5 iunie 2013
Share

Institutul Cantacuzino va relua, in sfarsit, productia de seruri, dupa 3 ani in care statul roman a pierdut bani cumparand vaccinurile din strainatate, a anuntat Ministerul Sanatatii. Pentru inceput, va intra in fabricatie vaccinul antigripal, care trebuie sa fie gata in toamna, iar din 2014 urmeaza cele antirabic, antitetanos si antituberculoza. Referitor la preturi, oficialii din Ministerul Sanatatii au mentionat ca cele similare, din import, sunt si de 20 de ori mai scumpe.

Institutul Cantacuzino, care se numara printre cei mai apreciati producatori de imunologice din lume, si-a inceput declinul in februarie 2010, dupa ce Agentia Nationala a Medicamentului i-a retras autorizatia de punere pe piata a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, intrucat expirase standardul de bune practici de fabricatie. In aceste conditii, unele programe nationale de imunizare au fost blocate timp de mai multe luni, iar autoritatile au fost obligate sa importe vaccinuri.

 

Cristina Ionescu

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.