Revista care te menține sănătos

Știri

3 din 4 gravide au probleme intestinale

4 iunie 2013
Share

Trei din patru femei insarcinate experimenteaza probleme precum constipatia sau diareea, insa asta nu inseamna ca viata acestora este afectata. Cercetatorii de la Universitatea din Loyola, Statele Unite, au mentionat ca aceste probleme intestinale sunt cauzate de schimbarile psihologice si hormonale care au loc in timpul sarcinii.

Suplimentele nutritive luate in perioada sarcinii pot juca, de asemenea, un rol important. In studiu au fost implicate 104 femei aflate in primul trimestru de sarcina si 66, aflate in cel de-al treilea trimestru de sarcina. Cele doua grupuri au completat chestionare cu privire la problemele intestinale.

Studiul a demonstrat ca 72% dintre femeile care se aflau in primul trimestru de sarcina si 61% dintre cele care se aflau in cel de-al treilea trimestru de sarcina sufereau de una sau mai multe tulburari intestinale, inclusiv constipatie, diaree sau sindromul colonului iritabil.

Femeile insarcinate sunt sfatuite sa consume foarte multe lichide si intre 25 si 30 grame de fibre pe zi. In urma studiului s-a descoperit ca femeile insarcinate consumau doar 16-17 grame de fibre pe zi.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Everydayhealth.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.