Revista care te menține sănătos

Știri

Psihoterapia, la fel de eficienta precum antidepresivele?

31 mai 2013
Share

Psihoterapia este la fel de eficienta in ceea ce priveste tratarea depresiei ca si tratamentul medicamentos cu antidepresive, cel putin asta reiese dintr-un studiu realizat de catre expertii Universitatii din Berna, Elvetia, care sustin ca pacientii ar trebui sa discute despre tratamentul nemedicamentos si despre posibilitatile existente cu persoanele avizate.

Aceasta este concluzia reiesita in urma analizarii a 198 de alte studii care au inclus peste 15.000 de persoane care au fost tratate cu una dintre cele sapte tipuri de psihoterapie, printre care: psihoterapie interpersonala, terapie cognitiv-comportamentala etc. Apoi, au comparat tratamentul medicamentos cu aceste tipuri de terapie.

S-a descoperit practic ca terapiile nemedicamentoase sunt la fel de eficiente, ba chiar mai eficiente in ceea ce priveste reducerea simptomelor depresiei fata de tratamentul cu antidepresive. Se pare ca psihoterapia functioneaza atat in cazul persoanelor cu care se lucreaza in grup, cat si in cazul celor cu care se lucreaza individual, varsta fiind nesemnificativa. Asadar, iata ca toate cele sapte tipuri de psihoterapie s-au dovedit eficiente in tratarea depresiei.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.