Revista care te menține sănătos

Știri

Ce legatura exista intre riduri si emotiile negative?

31 mai 2013
Share

Liniile de expresie si ridurile nu ne fac doar sa parem in varsta, ci, de asemenea, ne fac sa parem mai suparati si mai furiosi decat suntem in realitate. Cercetatorii au descoperit ca semnele imbatranirii, precum ridurile din jurul ochilor si sprancenelor, pot schimba modul in care oamenii din jur interpreteaza emotiile. In urma unui studiu s-a constatat ca stereotipiile in ceea ce priveste oamenii in varsta ar fi de vina.

Expertii americani au realizat acest studiu rugand participantii sa analizeze fetele a 64 de persoane si sa descrie starea emotionala a acestora. Desi toate chipurile erau neutre, participantii au spus ca persoanele mai in varsta pareau mai putin fericite decat cele mai tinere. Pentru a confirma aceste rezultate, s-a facut un nou studiu care a avut rezultate similare. Voluntarii au fost rugati sa se uite la imaginile unor oameni antrenati sa exprime tristete, fericire sau furie. Din nou, rezultatele au indicat ca persoanele in varsta aveau o expresie trista a fetei, mult mai intensa decat persoanele tinere. Adevarul este ca nu exista nicio legatura intre nivelul de tristete sau furie pe care adultii le experimenteaza in viata reala si ceea ce se vede pe fetele lor. Practic, ridurile fac ca emotiile sa fie percepute in mod diferit.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.