Revista care te menține sănătos

Știri

Vremea rea poate creste tensiunea arteriala

28 mai 2013
Share

Fluctuatiile de temperatura, zilele foarte calde care se transforma apoi in zile foarte reci pot afecta sanatatea inimii, ducand la schimbari drastice in ceea ce priveste tensiunea arteriala. Cercetarile arata ca tensiunea arteriala variaza la unele persoane in functie de temperatura, iar in timp, aceste fluctuatii cresc de aproximativ trei ori riscul ca o persoana sa sufere un posibil deces.

Vasele de sange aflate aproape de suprafata se ingusteaza atunci cand vremea este rece, pentru a conserva caldura care creste tensiunea arteriala. Modificarile aduse tensiunii arteriale sporesc riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral.

Cercetatorii spun ca medicii ar trebui sa ia in calcul vremea de afara atunci cand masoara tensiunea arteriala a unei persoane. Acest lucru ii va ajuta sa determine care pacienti sunt sensibili la vreme pentru a le ajusta tratamentul. Persoanele a caror tensiune arteriala este sensibila la temperatura prezinta 35% sanse de a suferi un deces. Lipsa soarelui creste, de asemenea, tensiunea arteriala, iar atacul vascular cerebral si infarctul miocardic sunt mai frecvente pe timp de iarna. Pentru a ajuta la controlul tensiunii arteriale, este esential sa consumati fructe si legume, sa renuntati la sare si alcool si sa faceti exercitii fizice.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.