Revista care te menține sănătos

Știri

Alimentele foarte grase provoaca somnolenta

28 mai 2013
Share

Daca vreti sa evitati ca dupa micul-dejun sa nu vi se faca somn, cel mai indicat ar fi ca masa principala a zilei sa fie compusa din glucide. Dupa o masa satioasa, este dificil sa evitati sa nu vi se faca somn. Potrivit unui studiu realizat de catre expertii de la Universitatea de Medicina din Pennsylvania, Statele Unite, somnolenta nu este data de o gustare foarte bogata in calorii, ci de una bogata in grasimi.

Din fericire, exista anumite alimente care favorizeaza vigilenta, este cazul glucidelor intalnite in fructe, paine etc.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au observat 31 de indivizi cu o stare buna de sanatate, intre 18 si 65 de ani. Pe parcursul a 4 nopti, participantii au dormit intr-o camera de observatie. Au luat cinci mese pe zi, iar apoi un test a permis evaluarea calitatii si regularitatii somnului. Cercetatorii au identificat o corelatie intre consumul de alimente grase si somnolenta din timpul zilei. Asadar, incercati sa evitati consumul de alimente grase, nu doar pentru a nu vi se face somn in timpul zilei, ci si pentru a nu acumula kilograme in plus.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.