Revista care te menține sănătos

Știri

Cat sport trebuie sa facem pentru a scapa de depresie?

22 mai 2013
Share

Studiile din trecut au aratat ca exercitiile fizice sunt eficiente in tratamentul depresiei, combinate sau nu cu medicamente antidepresive ori cu psihoterapie. Dar nici unul dintre studii nu a aratat de cate exercitii avem nevoie. Tulburarea depresiva majora este considerata o tulburare mentala care cauzeaza episoade de tristete accentuata.

Sentimentele de tristete pot deveni atat de puternice incat impiedica persoanele suferinde sa-si desfasoare normal activitatile zilnice.

In acest caz, cele preferate sunt aerobicul si exercitiile de rezistenta. Ele trebuie facute in sedinte de 3 pana la 5 ori pe saptamana, iar fiecare sedinta trebuie sa fie de 45 pana la 60 de minute. S-a constatat ca simptomele depresiei s-au diminuat dupa aproximativ 4 saptamani de antrenament, desi este recomandat sa se faca pe o perioada de 10-12 saptamani pentru un raspuns mult mai favorabil.

 

Roxana Mateescu

Sursa: Indiavision.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.