Revista care te menține sănătos

Știri

Tehnologia, aditivii alimentari si poluarea – cauzele dementei la varste tinere

15 mai 2013
Share

Stilul de viata modern al zilelor noastre, desi am putea crede ca este benefic, se pare ca duce la aparitia dementei, mult mai devreme decat ar fi normal. Expertii au aflat ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta simptomele dementei, si se pare ca de vina ar fi telefoanele mobile, chimicalele si device-urile electronice. Un studiu realizat de catre expertii de la Universitatea Bournemouth, Marea Britanie, a descoperit ca rata deceselor aparute in urma unor afectiuni neurologice a crescut.

Si se pare ca aceasta „epidemie” s-a instalat ca urmare a schimbarilor din mediul inconjurator, dar si celor sociale care au intervenit in lumea moderna.

Totalul deceselor de ordin neurologic, atat in randul barbatilor, cat si in randul femeilor, a crescut in mod semnificativ in cele 16 orase in care a fost efectuat studiul, un contrast major de altfel in ceea ce priveste decesele din alte cauze. Luand in calcul schimbarile din ultimii 30 de ani – explozia dispozitivelor electronice, radiatiile care provin de la telefoanele mobile, de la cuptoarele cu microunde, cresterea numarului de masini si, implicit, a nivelului de poluare, aditivii chimici in alimente etc. – toti acesti factori interactioneaza si atrag dupa sine schimbarile care intervin in interiorul organismului uman.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.